maanantai 20. toukokuuta 2013

Do It Yourself

Niin, taisin luvata kässäpostauksen viime keskiviikoksi ja voin vannoa, että ette uskalla väittää vastaan, etteikö tänään olisi viime keskiviikko. Te vain kiiruhdatte aikataulussa, that's the issue. ;)


Tässä nyt viimein se kuuluisa kahvimitta, jota en sattuneista syistä saanut esittelyyn vielä viime viikolla. Taustalla näkyy kaunottaren kollega, kahvipurnukka, jonka sain joululahjaksi hyvältä ystävältäni.
Viime viikolla tein herätetyönä myös tämän kukkaruukun. En ole tehnyt ruukkua tai aluslautasta itse, vaan maalasin ne vaaleahkon ruskean sävyisellä lateksivärillä. Koristeeksi sidoin juuttinarua. Kesän aikana olisi kuitenkin tarkoitus palata myös keramiikkatöiden pariin.
Tämä pussukka on varsinainen ylpeydenaiheeni. Kyseessähän on ihka ensimmäinen virkkuutyöni (jos ala-asteen 2. luokan ötökkää ei lasketa), josta halusin tehdä laadukkaan ja viimeisen päälle sievän käyttötavaran. Lankana käytin varastojeni kätköistä löytynyttä, purppuraista Isoveikkaa. Ei ehkä mikään paras vaihtoehto tällaiseen käyttötarkoitukseen, sillä villa lähtee varmaan pörröstymään ja nukkaantumaan. Mutta muistetaan kyseessä olevan harjoitustyö, jota aloittaessani en edes ollut varma, mihin lopputulokseen päädyttäisiin.Pussukan sulkunapin löysin Kerästä. Se on terran värisellä lasitteella päällystettyä kookosta. Se kruunaa mielestäni loistavasti pussukan simppelin ulkoasun.
... Sillä sisäpuolelta löytyykin vähän suurieleisempää värikimaraa. Ompelin pussiin murretuilla väreillä sävytetyn kangasvuoren. Vuoren kasaanompelemiseen ei mennyt montaakaan minuuttia, mutta sen ompeleminen pussiin vei kaikenkaikkiaan kymmenisen tuntia, sillä työ piti tehdä käsin. Pari kertaa piti ryhtyä purkuhommiinkin, mutta se oli kaiken vaivan arvoista.

Psst! Seuraava tällainen työ on jo melkein valmis, tiedossa vaaleanvihreää puuvillaa ja raitoja...!
Kahvimittani sai viime viikolla kaveriksi myös samanvärisen tiskiharjan.
Tänään sain vihdoin aikaiseksi tehdä vähän kesäisemmän ovikoristeen. Ainokainen kranssini nimittäin elelee melko ruskaisissa fiiliksissä kaikkine kurpitsoineen ja kanelitankoineen. Käytin tässä valmispohjaa, päällystin puisen sydämen servetillä ja maalasin siihen tekstin (lyijykynän kärjellä, kun tarpeeksi pientä sivellintä ei ollut tarjolla) ja lopuksi sommittelin reunoille valmiskoristeita. En jaksanut tehdä tänään mitään ajattelua vaativaa, joten tämä oli loistavaa, aivotonta "leikkaa-liimaa"-tekemistä.Kesäistä viikonalkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti