keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kesäinen pellavainen, ja pari irvistystä


Kuten jo paljon aiemmin on käynyt selväksi, tämä neulomus valmistui aikapäivää sitten. Sen kuvausprosessi ilmeni jotenkin hankalaksi järjestää, mutta nyt vihdosta viimein sekin puoli saatiin kuntoon.


Ohje on Jonna Hietalan käsialaa ja löytyy hänen Kerällä-kirjastaan. Lankana paituudessa toimii Lang Lino, menekki oli aikalailla kaksi kerää. Olin alkuun skeptinen langan riittävyyden kanssa, joten kävin hakemassa pelkotiloissani vielä kolmannen kerän, mutta käyttämättähän se sitten jäi.


Paita on neulottu ainaoikein-neuleena pidennetyin silmukoin, joten se on melkoisen venyvää sorttia. Helma venähtikin vasta ensimmäisen ja toisen käytön aikana tämänhetkiseen mittaansa. Mikäli siis joku mielii tehdä itselleen samanmoisen, suosittelen vähän "aliarvioimaan" helman pituuden neulomis- ja vielä jopa pingotusvaiheessa. Omasta kesäpellavaisestani tuli melko pitkähelmainen, muttei venähtänyt kuitenkaan liikaa. Lopputulos miellyttää silmääni edelleen oikein hyvin. Linosta tykkäsin lankana todella paljon ja ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan sujui joutuisasti.
Kameraan taltioitui melkoinen ilmeiden kirjo, ja kevyesti sensuroituna pääsin sitä nyt julkaisemaan. Kameran edessä käyttäytyminen ei ole nähkääs koskaan ollut vahvimpia puoliani. Kovasti aina silti yritän.

Näissä merkeissä oikein hyvää loppuviikkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Ihana paita ja hauskat kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos! :) Paituus on ollut sekä neuleprojektina että pukimena ihan mainio, suosittelen. Ilmeikkyyden ja eläväisen luonteen vuoksi olen kuulemma melkoisen haasteellinen kuvattava, mutta eipähän ainakaan ole sama tasapaksu ilme joka fotossa. :D

   Poista