perjantai 1. elokuuta 2014

Ylvään asuntomessukaupungin sykkeessä

Olimme mutsin kanssa sitä mieltä, että joku ekstempore-kaupunkireissu olisi vielä tällä viikolla tehtävä. Viime viikkojen aikana on tullut vierailtua Helsingissä, Vantaalla (sukuloinnin merkeissä), Iittalassa, Porissa ja Kuopiossa, mutta johonkin täytyisi vielä päästä. Yksissä tuumin suuntasimme eilen aamulla nokat kohti Jyväskylää. Emme olleet ideamme kanssa ainoita, sillä asuntomessuilijoiden lisäksi myös rallikansalla oli mielessään sama määränpää. Lisäksi kohteeseemme oli juuri sopivasti luvattu maailmanluokan ukkosmyräkkää.

Vältyimme kuitenkin suurimmalta härdelliltä keskittyessämme paikkoihin, joihin kaksi käsityöhömppää mitä varmimmin Jykylässä päätyy - Toivolan Vanhalle Pihalle ja Suomen käsityön museoon. Jälkimmäisen fotograafinen taltiointi on nollassa museossa vallinneen kuvauskiellon vuoksi. Hyvä syy todeta, että käykää itse paikanpäällä katsomassa ja kokemassa, mikäli ette ole sitä vielä tehneet. ;)

Toivolan Vanhalla Pihalla kiersimme kaikki museot ja putiikit läpi, ja lopuksi istuimme nauttimaan kahvista ja kakuista Kahvila Muistoon. Toivolaan täytyy ehdottomasti palata toistekin, mikäli liikun nurkilla!

Kun hoodeilla kerran ollaan, niin Lankakauppa Titityyhän on ihan must. Pääsin käymään Titityyssä ensimmäistä kertaa elämässäni, ja olemukseni lienee samanlainen kuin lapsella karkkikaupassa. Kierroksemme lopuksi putiikissa oli käytävä vielä uudestaan, eikä kummaltakaan rundilta lähdetty tyhjin käsin ovesta pihalle.

Suuntasin aivan ensimmäisenä tsekkaamaan Holst Garnin tarjonnan, sillä merkin langat ovat kummitelleet mielessäni jo jokusen tovin. Olin myös lievästi noiden Shade Bagitien perässä (liekö yllätys), mutta olivat päässeet loppumaan (liekö sekään yllätys). Mukaan lähti kaksi kipaletta Noblea, väreissä Savannah ja Cider. Värit ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta näistä voisi saada kivannäköisen, "haalearaitaisen" huivin aikaiseksi.


Seuraavaksi jäin vetkuttelemaan Madelinetoshin Tosh Merino Lightien luo, ja yksi armas pääsi sieltä mukaani, värissä Duchess. Tosheissa oli varmaan kymmenisen väriä, joiden perään kuolasin, ja päätös olikin erityisen vaikea. Muun muassa Bark, Norway Spruce ja Terrarium jäivät aika pahasti kummittelemaan. Huiviksi varmaan päätyy tämäkin.

(Kuva on vähän miten sattuu, sillä se pisti kapinavaiheen päälle enkä saanut sitä mitenkään vänkäämällä keskitettyä.)


Lopuksi oli vielä pakko hakea alekorista kuusi kerää Hjertegarnin Alpaca Silkiä, kun olivat yli puoleen hintaan halvennuksessa. Mukaan lähti kolme kerää petroolista ja kolme kerää tummaa violettia. Äippä haali myös tuota petroolia mukaan hameprokkista varten, ja kielsi minua käyttämästä omiani vielä, jos häneltä sattuu vaikka loppumaan lanka kesken kaiken.


Toivolasta lähti mukaan myös kauan haaveilemani Uhana Designin korvakorut. Olen kotopuolessa käynyt säännöllisesti ihastelemassa niitä Verkarannassa, ja eilen nämä täydellisen väriset yksilöt suorastaan kirkuivat nimeäni. Värikkäänä persoonana tuppaan verhoutumaan monesti mustaan ja harmaan eri sävyihin, joten samoilla linjoilla mennään.


Suomen käsityön museo oli myös huikea kokemus, saimme siellä helposti kulutettua useamman tunnin aikaa. Museokaupasta löysin ihan mahtavan, keraamisen wc-kyltin, joka koristaa jo uuden vessani ovea. Lisäksi mukaan lähti postikortti erästä tulevaa projektia ajatellen.


Toiseksi viimeistä lomaviikkoa viedään, ja näistä viimeisistäkin päivistä täytyy ottaa kaikki mahdollinen ilo irti. Sain juuri erään virkkuuasian valmiiksi ja jotenkin on sellainen pieni kutina, että alan seuraavaksi metsästellä huiviohjeita.

Hyvän viikonlopun toivotukset kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti