sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Salaattiviikonloppu

Kun mies ei ole viikonloppuna maisemissa, se tietää minulle usein ainakin yhtä asiaa - salaattiviikonloppua. Toisinaan on mukavaa korvata lämmin ruoka salaattiaterialla, joka täyttää ihan eri tavalla. Jos edes yrittäisin ehdottaa mitään tämänkaltaista raavaalle äijälleni, hän todennäköisesti kipittäisi happamin naamoin lähimmälle snagarille.

Tämän viikonlopun satsiini nappasin vaikutteita Tuulilta Looking for Clementines-blogista, sillä kaipasin omaan salaattiarkeeni pientä vaihtelua. Pidin tästä versiosta ihan todella paljon, ja aionkin varmasti jatkossa palata siihen. Erityisesti makeat viinirypäleet ja cashewpähkinät toivat annokseen hyvän lisän. Salaatin kylkiäisenä tarjoilin itselleni tuoretta ciabattaa.

Laitanpa tänne samalla tämmöisen "sinne päin"-ohjeen siitä lounassalaatista, jota tässä huushollissa on tullut ehkä eniten popsittua. Ruoanlaitossa menen tosiaan enemmän nokkatuntumalla kuin seuraan reseptiä.

Broilerisalaatti ja currykermaviili

Salaatti:
Keitettyä riisiä
300-400g broilerin fileesuikaleita paistettuna
1 jääsalaatti
N. ½ kurkku
½-1 rasiallista kirsikkatomaatteja
Eri värisiä paprikoita
1 appelsiini

Currykermaviili:
1 purkki kermaviiliä
Currya ja muita mausteita oman maun mukaan (itse käytän lisänä chiliä, paprikaa, suolaa, pippuria ja sitruunapippuria)
Pieni loraus sitruunamehua


Ja luonnollisesti kaikki vaan paloiksi ja sekaisin. Itse en koskaan tosin sekoita tuota kermaviiliä valmiiksi salaatin joukkoon, vaan lisäilen sitä salaattiannokseni päälle.


Viikko on kulunut pitkälti allergisten oireiden siivittämänä, joten olen voinut unohtaa mm. aamulenkkirutiinini. Viikonlopun aikana on kuitenkin tapahtunut jonkinmoista edistystä parempaan suuntaan, joten ehkä uskaltaudun pururadalle taas huomenaamusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti