lauantai 22. helmikuuta 2014

Clean thoughts (and something sweet)

Täällä on leikitty kokeilevaa keittiötä käsintehtyjen saippuoiden muodossa. Olen pitkään halunnut kokeilla saippuoiden tekemistä, mutta olen jotenkin kokenut lipeän kanssa toimimisen ja koko prosessin hankalaksi kotikeittössä toteutettavaksi. Näin ollen olen jättänyt idean odottamaan parempia päiviä ja isompaa keittötä. Tai jätin, näihin päiviin asti.

Olen seurannut Eilen tein-blogin Hannen saippuakokeiluita ja aloinkin hänen ansiostaan nähdä homman toisenlaisessa valossa ja miettiä kokeilemista uudelleen. Viimeisen potkun takapuolelle antoi uusin Kotoliving-lehti (joka oli muuten osa maanmainiota synttärilahjaani, sydämmelliset kiitokset T!), jossa oli ohje valmiista saippuamassasta ja titaanioksidista valmistettaviin puhdistuspaloihin. Seuraavana päivänä laukkasin hakemaan tarvittavia vermeitä, ja jo samana iltana sain aikaiseksi ensimmäisen satsin. Minun ensimmäiset saippuani ovat kahvisia keittiösaippuoita (ohje uusimmassa Kotolivingissä). Miehentapaiseni katseli sekä valmistusprosessia että valmista saippuakönttiä epäluuloisena, etenkin jälkimmäinen näytti hänen mielestään kummalliselta. Mutta minun mielestäni tämän kauniimpia keittösaippuoita ei voi maailmassa olla, ovathan ne ekat ihan itse tekemäni! Ja kahvi muuten tosissaan toimii käsien tehopuhdistajana, nämä palat käyvät loistavasti nimenomaan keittiöön.

Ainakaan tuolla valmismassalla tekeminen ei ollutkaan yhtään niin hankalaa kuin ajattelin. Pikkuisen keittokomeroni tilakin riitti vallan mainiosti. Innostun kaikenlaisen uuden kokeilemisesta, ja olenkin ollut köökissäni ihan täpinöissäni leikkimässä kemistiä. Eilen sain aikaiseksi toisen satsin, jotka puolestaan sisältävät jasmiiniteetä ja kosteuttavaa kookosöljyä. Kun irroitin valmiin saippuaköntin muotista, huomasin harmikseni, että suurin osa jasmiiniteen puruista oli valahtanut muottipurnukan pohjalle. Leikkasin tuon teetä pursuavan pikkusiivun pois ja toivonkin sormet ristissä, että itse saippuoihin olisi jäänyt edes vähän putuja. Kaikesta huolimatta oikein onnistuneista ja sieviä nämäkin!

Saippuakokeilujen lisäksi teimme siskoni kanssa myös keksikokeiluja. Mietin jokunen päivä sitten, mihin saisin käytettyä pari ylijäänyttä sitruunaani ennenkuin ne menevät pilalle, ja muistin Looking for Clementines-blogin Tuulin postailleen ihanilta kuulostavien sitruunakeksien ohjeen. Tuumasta toimeen.

Keksien valmistaminen kävi oikein sutjakkaasti, ja saimme taikinasta kaikenkaikkiaan kaksi ja puoli pellillistä taivaallisen sitruksisia keksejä. Aion lähipäivinä tehdä vielä toisen satsin, ovat nämä niin koukuttavia! Ovat hyvä lisä teehetkiin, joita tässä pytingissä vietetään monta kertaa päivässä.


Virkistävää viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä saippuoita! Ja kiva että keksit maistuivat :) Voisi melkein itsekin tehdä taas satsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen itsekin oikein tyytyväinen lopputulokseen. :) Keksit olivat aivan mahtavia, kiitokset sinulle ohjeen julkaisemisesta!

      Poista