sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kosmista voimaa!

Muistan, kun aikoinaan ollessani ripari-ikäinen äitini alkoi valistaa minua siitä, kuinka minun pitäisi alkaa valikoida itselleni kunnon astiastoa, jonka osia voisin sitten toivoa rippi- ja valmistujaislahjoiksi. Arvata saattaa, että nimenomaan äitini oli meistä kahdesta se aiheesta innostuneempi.

Täydellisen astiaston metsästyksessä tulivat Iittalat, Arabiat ja Villeroy & Bochit tutuiksi, mutta kaikista puuttui Se Jokin. Ihastuin kyllä Iittalan Taika-astiaston isoon teemukiin. Ajatus siitä, että tuo täysin sama printti jatkuisi astiakaappini jokaisessa lautasessa, kipossa ja kupossa, tuntui kuitenkin kököltä.

Viime keväänä löysin ongelmaani ratkaisun saadessani maanmainion ajatuksen - keräilyastiasto. Sen jokainen osa olisi erilainen, mutta ne mätsäisivät kuitenkin keskenään. Ja olisivat juuri minun näköisiäni. Lähdin liikkeelle kahviastiastosta, jota olen koonnut kirppiksiltä ja käsityöputiikeista löytämistäni kupeista ja aseteista. En ole pitänyt prokkikseni kanssa mitään kiirettä, vaan valikoinut tarkasti juuri ne mieleisimmät yksilöt. Ryhmän uusin edustaja, Arabian Kosmos-kuppi, löytyi paikalliselta kirppikseltä kuuden euron hintaan. Haksahdin koko kupin olemukseen heti sen nähdessäni. Koko, muoto, värit, kaikki kohdallaan. Sopii joukkoon kuin nenä päähän.


Aiemmin astiastooni ovat valikoituneet Arabian Ruska-kuppi sekä suomalaisena käsityönä valmistettu keraaminen kuppi. Saatuani kahviastiaston täyteen loistoonsa alan varmaankin keräämään ruoka-astiastoa, samassa hengessä ja samalla meiningillä.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Jos mä saisin valita kaikki astiani uudelleen, tekisin just noin! Harmi vain, että kaapit on jo täynnä, varsinkin kun siellä on sekä alunperin minun hankkimani että poikaystävän astiat... Tosi hyvin sopii yhteen nuo kupit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, olen itsekin oikein tyytyväinen! Tämä on kyllä oivallinen tapa saada omaperäinen, itsensä näköinen astiasto. :) Minullakin todellisuudessa on jo iso astiasto kaiken maailman kippoineen ja kuppeineen, porukoilta peritty, mutta ei ole ihan minun näköiseni. Aion sitä mukaa laittaa sen osasia sivuun ja eteenpäin kiertoon, kun saan tätä keräilykööriä kasvatettua.

   Poista
 2. Ihana idea! Ja keräily varmasti pysyy mielenkiintoisena, kun koskaan ei tiedä, milloin joku täydellinen kuppi tai muu astia tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Kyllä tuo homman hauskuus piilee nimenomaan tuossa arvaamattomuudessa, kun koskaan ei tiedä, mitä tulee vastaan ja missä. :)

   Poista