torstai 1. elokuuta 2013

Once upon a time there was a big city...

Helsingin kulttuurikierros oli yllätyksellinen ja mitä mahtavin! Oletin könyäväni kotiin kasapäin lankoja mukanani, mutta toisin kävi - paikalliset teeputiikit veivät sekä minut että ystäväni mennessään. Löysimme oikeita teenjuojan karkkikauppoja, joihin aiomme varmasti pistäytyä uudestaan seuraavalla kerralla (joka saattaa olla suunnitteilla, kunhan edellisestä ensin toivutaan).
Kymmenen tunnin kävely otti veronsa tänä aamuna ja annoinkin hyvillä mielin itselleni luvan vetää peittoa korville kahdeksaan asti, jolloin kävin saattamassa siskoni bussipysäkille. Ja tiedoksi teille, jotka mietitte, oliko edellisessä virkkeessä jotain hassua, että olen aamuihminen. :) Pienen velvollisuuteni jälkeen olen saanut aamupäivän aikana nauttia valehtelematta täydellistä Appelsiini Matea, voin vannoa että kelpaisi teillekin!


Parin tunnin kiertelyn jälkeen joimme teet Théhuoneella. Paikka oli viihtyisä ja palvelu huomaavaista. Keltainen tee oli kummallekin uusi tuttavuus ja maistoimmekin myyjän suosittelemaa laatua, jossa teelehdet oli kierretty pieniksi, murojen näköisiksi renkaiksi. Ei käy moittiminen myyjän maun suhteen, sillä valinta oli mielestäni loistava. Elämäni ensimmäistä kertaa pääsin maistamaan paahdettua (omasta mielestäni savuista) teetä.
Teevarastot tuli kiitettävään malliin täydennettyä, mutta kyllä sitä lankaakin vähän lähti mukaan. Lankakauppa Fiinaneuleesta bongasin heti sisäänastuessani Rowanin uuden, upean Fine Art-sukkalangan ja hassunhalvan hinnan. Omistaja kertoi heidän olevan Rowanin suurin maahantuoja Suomessa, jonka vuoksi heillä on välillä pieniä kampanjoita. Tämä vyyhti ainokaisena värinsä edustajana iski heti silmääni ja sai silmänräpäyksessä uuden kodin. Putiikista meinasi pariin otteeseen lähteä muutakin mukaan, mutta päätin vielä toistaiseksi jättää kyseiset kaunottaret hyllyyn. Jälleen saamme kiittää nettiä, joka mahdollistaa niiden tilaamisen koska tahansa...
Ja sitten on vielä nämä kivat. Ihmemaa Oz ja Liisa ihmemaassa-teemojen mukaiset kuvat ovat kaiketi jonkin sortin skräppäyspapereita, mutta kehyksiin ne tässä osoitteessa päätyvät. Pinkki's-nimisestä putiikista löysin Reetta Isotupa-Siltasen teokset postikorttien muodossa, kehyksiin pääsevät nekin. Ensimmäisenä huomioni kiinnittyi Kotolivingin kannesta tuttuun kuvaan ja yhtäkkiä huomasin valinnanvaraa olevan kasapäin. Nämä kolme muodostuivat lemppareikseni ja pääsevätkin pian piristämään seiniäni.
Must-tuliaisena ostin äipälle Demmers Teehausin mustaa, appelsiinilla maustettua teetä. Sisko taas pääsee syömään suunsa makeaksi Karkkikauppa Sweetheartin herkuilla. Kyseinen kauppa oli kuin suoraan fantasiatarinasta, aloimme heti yhdistellä sitä ystäväni kanssa Harry Potteriin sekä Jaliin ja suklaatehtaaseen. Karkkeja myytiin kaiken muotoisina, värisinä ja etenkin makuisina. Piristävä ja hauska kokemus, varmasti tulee vierailtua toistekin.
Kävimme reissun loppupuolella tankkaamassa paikallisessa kiinalaisessa ja päätimme kierroksen Sokoksen Coffee Housessa. Totesin turhan myöhään, ettei putiikkeja tullut kuvattua ollenkaan, kun aika kului monttu auki kierrellessä. Kaikenkaikkiaan päivä oli todella onnistunut ja antoisa, ottaisin uusiksi koska tahansa! Tai no, jos nyt ei ihan vielä tällä viikolla...---------------------------------------------------
Edit 15.58
Reissukaverini SKy postaili myös tänään Helsingin tunnelmista enkä tiedä mitä hän tästä tuumaa, mutta hänen ajatuksensa on luettavissa täällä. Kun kerran reissussa oli kaksi, niin miksi suotta lueskella vain yhden höpsön pulinoita. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti