torstai 29. toukokuuta 2014

Kiertolaisen paperihuivi

Koulu on tämän lukuvuoden osalta saatu pakettiin ja muuttopuuhat on käynnistetty. Jälkimmäisen etenemistä on tosin hidastellut jatkuva maakuntamatkailu. Arkipäivät olen juuri ja juuri saattanut viettää kotikonnun tuntumassa lenuten, mutta vähintään viikonlopuiksi olen lähtenyt muualle parantamaan maailmaa. Kun se ruoho näyttäisi olevan vihreämpää tuolla aidan toisella puolen. Saas nähdä, tuleeko valmistumisen jälkeen otettua pysyvästi jalat alle ja lähdettyä toisiin maisemiin. Ken tietää, kysykäämme siis häneltä. Vielä jonkin aikaa joudun kuitenkin tyytymään ihan vain viikonloppukiertolaisuuteen.

Menoa ja meininkiä on kuluneeseen kuukauteen riittänyt, mutta on täällä jotain konkreettistakin saatu aikaiseksi. Nyt onkin kyseessä astetta päheempi kutilus, sillä se on neulottu paperista. Eipä taida olla joka friidulla samanlaista.









Kesäinen huivi pääsi must to do-listalleni heti kättelyssä. Yksinkertainen, mutta mitä mainioin malli löytyy Jonna Hietalan Kerällä-kirjasta. Huivi on neulottu japanilaisista Ito-langoista 4 mm pyöröillä. Washi-paperi-viskoosilankaa kului vajaat puoli kartiollista (?) ja Gima-puuvillalankaa yksi nöttö. Väreiltään kaulankoristaja on harmaanruskea. Kerän kivijalkakaupassa olin katsovinani, että Gima olisi ollut enemmän violettiin taittuva, mutta yllättävän hyvin tuo ruskeakin mätsää harmaan paprun kanssa. Näitä voisi ehkä neuloa vielä parissa värissä...

Huivi on ollut matkaseurana kuluneen kevään riennoissa, ja tulee varmasti olemaan aktiivisesti myös tulevan kesän menossa mukana.